Op 26 juni werd de eerste cadeaubonautomaat in onze gemeente in gebruik genomen. Je vindt de automaat aan de ingang van de parking in de Statiestraat, tussen huisnummers 9 en 11. Handig in gebruik en zeven dagen op zeven, 24 uur op 24, beschikbaar. Wens je een cadeauverpakking, ook dat kan. Betalen doe je met je bankkaart. Zo heb je altijd een tof cadeau binnen handbereik.

Sinds de lancering van de cadeaubons in 2006, ging het aantal verkochte bons telkens de hoogte in. Het gemeentebestuur zoekt de basis van het succes bij de meer dan 110 deelnemende handelaars en de enorme diversiteit van dit gezamenlijke aanbod. Jaarlijks verkoopt het gemeentebestuur voor meer dan 300 000 euro aan cadeaubons. Het geld van deze bons vloeit integraal terug naar onze lokale economie.

Digitale cadeaubons

Eind vorig jaar stak het gemeentebestuur de cadeaubons in een nieuw kleedje. De papieren cadeubons ruimden plaats voor een handig bankkaartformaat. Ook de achterliggende werkwijze veranderde volledig. Dankzij de automatisering verloopt het achterliggende verwerkingsproces voor het inruilen van de bons door de handelaars veel efficiënter.